Тонометрія Icare

Тонометрія Icare

Термін «глаукома» охоплює ряд захворювань, що приводять до втрати волокон зорового нерва. Крім підвищеного внутрішньоочного тиску, загибелі нервових волокон, сприяє і низький артеріальний тиск. Показник нижче 100/60 мм рт. ст. у дорослої людини вважається станом гіпотонії й потребує підвищеної уваги в плані обстеження на глаукому.

Згідно зі статистикою близько 3% населення уражене глаукомою, але лише половина з них діагностовані. Процес може розпочатись у будь-якому віці, але ризик зростає після 40 років. У цьому віці катаракта виявляється у 17% населення, кришталик стає щільним, може збільшуватись в об’ємі, а це також може сприяти підвищенню внутрішньоочного тиску.

Фактори ризику розвитку глаукоми:
- спадковість (наявність глаукоми у близьких родичів);
- атеросклероз;
- тривале гормональне лікування, в тому числі й місцеве закапування дексаметазону, який часто призначається неконтрольовано;
- перенесені травми ока;
- далекозорість;
- короткозорість;
- цукровий діабет;
- рецидивуючі увеїти та іридоцикліти при системних захворюваннях (ревматоїдний артрит, хвороба Бехтерєва).

Щорічного вимірювання внутрішньоочного тиску потребують люди, у яких:
- є вазоспастичний синдром;
- паморочиться голова при різкій зміні положення тіла з горизонтального у вертикальне;
- було проведене добове вимірювання артеріального тиску і встановлений знижений тиск уночі.

При глаукомі, навіть у розвинутій стадії, тривало зберігається центральний зір, але псується сприйняття периферії, це відбувається настільки поступово, що людина не помічає змін.

Рання діагностика є вирішальною! Тільки систематичними й регулярними оглядами можна запобігти погіршенню зору. Саме тому не можна відкладати діагностику глаукоми на той час, коли ви помітите зниження зору.

Тонометр Icare забезпечує безболісне і комфортне вимірювання внутрішньоочного тиску. Крім того, дана методика визнана золотим стандартом для обстеження на глаукому у нашій країні й в Європі. Може використовуватись у дітей.

Крім тонометрії в нашій клініці можна паралельно провести УЗД очей, виміряти розмір очних яблук і кришталика, що також інформативно в прогнозі глаукоми.

Ясного усім нам і яскравого зору.

Записатись на прийом можна:
-за номерами +38 (098) 118 14 14 або +38 (066) 813 01 60
- на сайті
- у соцмережах Фейсбук та Інстаграм

Лікування
варикозу
Закрити