Проблема ретинопатії у дітей є надзвичайно актуальною для України.

Проблема ретинопатії у дітей є надзвичайно актуальною для України.

Ретинопатія передчасно народжених є провідною причиною розвитку сліпоти у дітей.

Патологічні зміни зору, що виникають після народження, стають важливим фактором інвалідизації, низької якості життя самої дитини та її сім’ї.
Щороку близько 2000 маленьких українців та десятки дітей в Івано-Франківській області потерпають від цієї недуги і потребують лікування.
Завдяки співпраці з міжнародною лікарською організацією «Eye Samaritans International», в Україні з’явилася можливість проводити освітні заходи для лікарів з питань сучасної діагностики, лікування та профілактики ретинопатії передчасно народжених дітей.

“Eye Samaritans International” – це корпорація, заснована в 2014 році з метою залучення коштів для організації боротьби з дитячою сліпотою внаслідок ретинопатії передчасно народжених в Україні та в країнах Східної Європи. Фонди отримуються в Сполучених Штатах та витрачаються на навчання, освіту та обладнання через семінари, стажування для лікарів та медичних сестер, навчання в Інтернеті та тісне співробітництво з лікарями та медичними сестрами в таких країнах, як Україна.

Мета семінару- тренінгу: ситуаційний аналіз ретинопатії передчасно народжених дітей, як причини сліпоти в Україні, з метою розробки програми скринінгу, профілактики та лікування ретинопатії передчасно новонароджених.

Спікерами семінару були: світові експерти в галузі неонатології та дитячої офтальмології з Великобританії та США, а також провідні фахівці та практичні лікарі з України.

Новинам медицини щодо профілактики та лікування ретинопатій у передчасно новонароджених- навчалася на семінарі лікар- окуліст Медичної практики « Доктор Царук» Грицак Жанна Андріївна.

Лікування
варикозу
Закрити