Про відзначення Міжнародного дня передчасно народженої дитини.

Про відзначення Міжнародного дня передчасно народженої дитини.

Кожна п'ятнадцятирічна дитина в Україні ведеться передчасно! Статистика лякає чи не так? А ще більше лякає те, що вони можуть не вижити. Вони з'являються на світ з екстремальною маленькою вагою і відразу після народження наступає період виходу, який може тривати від кількох тижнів до декількох місяців.

Увійдіть в цей час до серйозних схвалених калатів, а малеча буде жити і розвиватись завдяки апаратам, здатним замінити життєво необхідні функції та органи, які просто не будуть розвиватися достатньо через непередбачувані народження. Народження дітей з дуже малої маси тіла на сьогодні залишається проблемою більшого соціального характеру.

Якщо розглянути цю проблему в медичному аспекті, то тут буде дуже багато невирішених питань. Це відсутність мікрорабораторії, аналізатори газів крові, без яких важливо провести ефективну ШВЛ.

Міжнародний день передчасно народжених малюків - це день перемоги як самих дітей, так і їх батьків, лікарів, які щоденно виходять.

Цього року святково влаштовувала громадська організація «Асоціація батьків передчасно народжених дітей« Ранні пташки ».

Напередодні Міжнародний день передчасно народженої дитини - 16 листопада представники асоціації батьків виступають за обласний педагогічний центр та обласну дитячу лікарню з відповідними проблемами, які мають певний шлях виходу на передній план народів, а також інформування про асоціації «Ранні пташки», про підтримку виходжування, можливе безкоштовне отримання знижок, яка дає можливість знищення в медичних закладах, аптеках, магазинах, реабілітаційних центрах.

Картка знижок є ініціативою батьків, яка підтримує вже багато закладів в Україні.

У Івано-Франківську медичний заклад "Медична практика доктор Царук" підтримує ініціативу батьків.

17 листопада в конференц-залі готелю «Надія» відбулася «Свята малюка», всі вони запросили на свято, щоб знову зустрітися і привітати з успіхом, повідомити про вступ до допомоги. .

Д.мед.н., професор, лікар - неонатолог Зоряна Кочерга

Лікування
варикозу
Закрити