Про температуру, користь та небезпеку

Про температуру, користь та небезпеку

Підвищена температура тіла у дитини. Як реагувати батькам?

  • До нормальної відносять температуру тіла 36.6 ° (у пахвовій западині). Відхилення від норми часто змушує маму і тата хвилюватися про здоров'я своєї дитини. Батьки не повинні забувати, що підвищена температура – це симптом, а не хвороба,часто це - ознака інфекції, з якою організм намагається впоратися.
  • Діти неоднаково реагують на зміну температури тіла. Тому, одні можуть вести себе активно, мати хороший апетит, а інші - виглядати млявими, погано спати і їсти.

Чи потрібно збивати температуру у дитини, коли необхідно це робити?

При перевищенні на термометрі позначки 37, питання, «що робити?» - перша реакція батьків. Збивати температуру дитині чи ще ні?
Треба знати, що підвищена температура свідчить, що організм дитини бореться проти чогось . Причин багато. Імунітет дитини « запустив програму» на знищення збудника, який «непрошеним гостем вдерся» в організм дитини.

ІМУНІТЕТ - ЦЕ ЦІЛА КОМАНДА ЗАХИСНИХ КЛІТИН І РЕЧОВИН, ЯКІ ВИШУКУЮТЬ ЗБУДНИКА ТА НАМАГАЮТЬСЯ ЙОГО ЗНЕШКОДИТИ.

  • Температура підвищена – сприяє швидкому зростанню корисних захисних клітин організму, і ліквідує або не дозволяє збуднику розмножуватися.
  • Тому, сучасні рекомендації провідних вчених світу акцентують увагу на те, що у дітей температуру до 38,5 не збивати, з урахуванням віку, стану і анамнезу дитини.
  • Якщо ж у дитини раніше були судоми на підвищення температури, тоді треба збивати як тільки починає зростати понад 37 градусів.
  • Якщо дитина себе вкрай погано почуває: сильний головний біль, блювота, тощо - треба збивати температуру.

Чи збивати температуру 38.3 у дитини, якщо загальний стан задовільний?

Краще почекати, поки показник не перевищить позначку 38.5.
Панікувати і відразу давати ліки не варто. Такі заходи можуть спровокувати зниження захисту організму, що не принесе користі дитині.


Для встановлення причини температури - необхідно звернутися вчасно до лікаря. Особливо, коли вона утримується понад 5 днів.

Лікування
варикозу
Закрити