Консультації дітей з вродженими вадами серця провідними фахівцями НПМЦДККХ (м.Київ)

Консультації дітей з вродженими вадами серця провідними фахівцями НПМЦДККХ (м.Київ)

Минулого тижня у стінах Медичного центру "Доктор Царук" провели прийом пацієнтів:

  • Романюк Олександр Миколайович — д.мед.н., професор кафедри дитячої кардіології та кардіохірургії НМАПО ім. Шупика П. Л., дитячий кардіохірург
  • Климишин Юлія Ігорівна — к.мед.н., дитячий кардіолог, лікар ультразвукової діагностики "Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України", м. Київ

На прийомі, де були батьки з дітьми, у яких раніше виявили вади розвитку серця, підтвердили та узгодили план лікування. Також були діти, які прооперовані раніше та прийшли на повторний огляд.

Вроджені вади серця найбільш часто виявляються в дитячому віці. Можуть прогресувати і при відсутності правильного лікування призводить до летальних наслідків.

Тому важливо не лише виявити природжену ваду серця, провести вчасно лікування, але й здійснювати спостереження за дітками у динаміці.

Дуже важливо дітям проводити ЕХО-скринінги, бо діти з вадами серця у більшості випадках не надають скарг і навіть займаються спортом. Деякі вади не мають шуму при аускультації. Тому важливо знати, що дитина точно здорова, а це можна перевірити швидко та з високою точність при проведенні Ехокардіографії (УЗД серця).

Лікування
варикозу
Закрити