Карантин у школах закінчується, а ВОНИ ще " гуляють "- три штами грипу: "Мічиган", "Сінгапур" і "Колорадо".

Карантин у школах закінчується, а ВОНИ ще " гуляють "- три штами грипу: "Мічиган", "Сінгапур" і "Колорадо".

Грип має симптоми, подібні з різними гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ), але є набагато небезпечні. Тому перші ж симптоми ГРВІ вимагають особливої ​​уваги.
Найменш ускладнення грипу - пневмонія, яка іноді може бути лише за 4-5 днів до смерті хворого. Серцева недостатність також нерідко розвивається внаслідок ускладнень грипу.
Грип дуже легко передається повітряно-крапельним транспортом - коли хвора людина кашляє, чхає чи просто розмовляє. У зоні зараження перебувають всі в радіусі 2 метри навколо хворого.
Хвора людини, навіть із гнучкою формою грипу, може бути небезпечною для поточного періоду часу, що проявляється симптомами - це, в середньому, 7 днів.
При появі перших симптомів грип хворому людина обов'язково повинна залишатися вдома, щоб не провокувати ускладнення власної хвороби і не наражати інших людей на небезпеку.
Такими симптомами є:
- підвищена температура тіла;
- біль у горлі;
- кашель;
- нежить;
- біль у м'язах.
Призначення лікарем лікування в домашніх умовах може бути достатньо для одужання. Якщо стан хворого не погіршується, необхідно продовжувати лікування вдома до повороту.
Якщо стан хворої людини, то він пограбує, не може зголосити з госпіталізацією, адже тепер під загрозою - її життя.
Викликуйте «швидку» чи терміново звертатися безпосередньо до лікарні, якщо наявні наступні симптоми:
- сильна блідість або посиніння обличчя;
- затруднене дихання;
- висока температура тіла, що довго не знижується;
- багаторазове бвання та випорожнення;
- порушення свідомості, надмірна сонливість чи збудженість;
- болі у грудній клітці;
- домішки крові у мокроті;
- падіння артеріального тиску.
Продовжувати лікування вдома за наявність цих симптомів - небезпечно. Затримка з госпіталізацією може призвести до смерті хворого.

Профілактика грипу:
Вірус грипу небезпечний, але не всесильний. Можна усунути зараження грипом навіть під час епідемії, якщо дотримуватися кількох простих правил.
Навіть якщо немає позначки:
- необхідно уникнути нагромадження людей - зменшити вірогідність контактів із хворими людьми;
- користуватися одноразовими масками при необхідності, щоб захистити себе та оточуючих від зараження. Так, маскою повинна користуватися людина, яка доглядає за інфекційним хворим чи просто спілкується з ним. Хвора людина повинна використовувати маску лише в одному випадку: якщо їй доводиться перебувати серед здорових людей, які не захищені масками. Важливо пам'ятати, що вона ефективна тільки тоді, коли прикриває рот і ніс. Її потрібно замінити, кожні дві години, як тільки стає вологою чи забрудниться. Використані маски ні в якому разі не можна розкладати по кишенях чи сумках – їх потрібно одразу викидати у смітник;
- регулярно провітрювати і робити вологе прибирання як вдома, так і в робочих приміщеннях, щоб не розмножувати навколо себе живі віруси й бактерії, що можуть залишатися активними впродовж кількох годин після перебування у приміщенні хворої людини;
- повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми для підвищення опірної здатності організму. Це збільшить шанси запобігти як зараженню, так і важким формам хвороби та її ускладненням;
- мати чисті руки – інфекція потрапляє в організм через рот, ніс та очі, яких ви час від часу торкаєтеся руками. Тими ж руками ви тримаєте гроші чи тримаєтесь за поручні, де кілька годин зберігаються в активному стані віруси і бактерії, що залишились від дотиків рук інших людей. Тому необхідно, часто мити руки з милом або обробляти їх дезінфікуючим гелем із вмістом спирту;
- користуватися тільки одноразовими паперовими серветками і рушниками як після миття рук, так і для того, щоб прикрити обличчя під час кашлю, а також при нежиті. Використані серветки необхідно одразу викидати у смітник, оскільки вони також можуть стати джерелом зараження.
Пам’ятайте, що будь-яке вірусне захворювання, перенесене «на ногах», може погано відбитися на вашому здоров'ї у майбутньому. При перших ознаках захворювання постарайтеся відправитися до лікаря, здати всі необхідні аналізи: крові, сечі та інші; зробити необхідні обстеження: рентген органів грудної клітки, визначити функцію зовнішнього дихання за допомогою спірографа та інші; отримати рекомендації фахівця щодо стратегії лікування.
Пам'ятайте про те, що самолікування може призвести до небажаних наслідків і ускладнень.

Будьте здорові!

Лікування
варикозу
Закрити