Movember - що це?

Movember - що це?

Чому чоловіки по всьому світу відрощують вуса в листопаді?

Вусопад або Movember - це соціальна ініціатива, що проходить кожного року увесь листопад. Протягом цього часу чоловіки, які підтримують цю ініціативу - відрощують вуса, щоб привернути увагу до проблем чоловічого здоров'я, таких як рак передміхурової залози та рак яєчка. Отож давайте сьогодні і ми доєднаємося до цієї ініціативи та поговоримо про ці захворювання.

  • Рак передміхурової залози займає друге місце по розповсюдженості серед усіх онкологічних захворювань у чоловіків, цей вид новоутворень характерний для людей старшого віку(старше 50 років). Основними факторами ризику розвитку раку передміхурової залози є шкідливі звички (куріння та надмірне вживання алкоголю) та рак передміхурової залози у близьких родичів.
  • Рак яєчка займає близько 1% серед усіх онкологічних захворювань у чоловіків і відноситься до рідких форм раку, але важливою проблемою цього захворювання є те, що воно виникає у молодому віці(15-40 років). Основними факторами ризику розвитку раку яєчка вважається крипторхізм(неопущення яєчка в калитку) і пухлини яєчка в близьких родичів.

Як і більшість онкологічних захворювань рак яєчка і передміхурової залози можуть не мати ніяких проявів на ранніх стадіях, що призводить до їх пізньої діагностики, що в свою чергу ускладнює їх лікування.

Тому чоловікам будь-якого віку важливо 1 раз на рік проходити профілактичний огляд в уролога! 

Подбайте про своє здоров'я та здоров'я ваших близьких, записуйтесь на консультацію за номером:
+38 066 813 0160
+38 098 118 1414 (viber)

Автор: @dr_havryliuk 

Лікування
варикозу
Закрити