Алергічний риніт

Алергічний риніт

Алергічний риніт. До кого звертатися: ЛОРа чи Алерголога?
Це питання часто задають пацієнти на прийомі.

Алергія - це посилена реакція імунної системи на певні речовини ( алергени ). Переважно є генетичновизначеною.

Найпоширеніші алергени- це пил, пилові кліщі, пліснява, цвіт, шерсть домашніх улюбленців, харчові продукти, медикаменти.

Коли алерген потрапляє в організм, запускається ряд хімічних реакцій, в результаті яких вивільняється велика кількість гістаміну і лейкотрієнів, які і викликають набряк, виділення з носу, сльозотечу, свербіж.

Дігностується алергічний риніт ( АР) клінічно + лабораторні показники - підвищення рівня Ig E ( маркер алергічного процесу).

Лікування АР полягає в усуненні алергену (на скільки це можливо), медикаментозна терапія, тобто зниження рівня гістаміну і лейкотрієнів (допомагає на певний час, але не позбавляє від алергії) та специфічна імунотерапія ( АСІТ).

Отже, діагностувати, віддиференціювати від інших запальних захворювань, вилікувати медикаментозно, зняти симтоми алергічного риніту Вам допоможе ЛОР, а АСІТ-терапію - алерголог.

Спочатку варто звернутися до ЛОРа, оскільки у пацієнтів з АР є підвищений ризик приєднання інфекційних ускладнень, а ЛОР при наявності показань направить Вас до алерголога.

Автор: @dr_budko

📍Для запису:
☎️телефонуйте за номерами:
+38 098 118 1414
+38 066 813 0160
💻записуйтеся на сайті tsaruk.if.ua

Лікування
варикозу
Закрити